If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И аз ще го махам моя. Сега по-добре ли е без него?
Несъм го махнал още.
Газанализатора показа, че изобщо нищо не прави там с разните му азотни и прочие окиси и плюс всичко останало мирише много яко.
п.с.
Изкачих баира ВТ-Арбанаси със 120 км до около 5500 на трета и засега е добре... продухан
97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
И аз ще го махам моя. Сега по-добре ли е без него?
Несъм го махнал още.
Газанализатора показа, че изобщо нищо не прави там с разните му азотни и прочие окиси и плюс всичко останало мирише много яко.
п.с.
Изкачих баира ВТ-Арбанаси със 120 км до около 5500 на трета и засега е добре... продухан
Айде като го махнеш, да не забравиш да кажеш дали вървежа ти е по-добър
След смяна на маслото с 10/60 вървежа на загрял двигател(предимно градско с климатик) се оправи
Остава да сменя повдигачите и съм готов
Тая кола като нова не ми се мисли как е вървяла , а и след толкова километри не е загубила от "чара" си.... нека ни хранят за италианските кочини.....
97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
След смяна на маслото с 10/60 вървежа на загрял двигател(предимно градско с климатик) се оправи
Не допусках, че маслото може да влияе по подобен начин на вървежа. Миналата година като сменях консумативи налях некво ACDelco. Веднага след това се усети промяна в поведението, но я отдадох на въздушен филтър (беше некъв евтин) или свещи (макар че не съм ги сменял и тях с консумативите).
Впоследствие се убедих, че тва масло е върло гнусно - при студен двигател налягането ми е некво неимоверно високо (почти удря тавана), а като загрее до около 60-90 градуса си влиза в норма. Тва след като навъртях към 5К километра де, преди си седеше се височко. Освен тва скоро долях малкото останало (да го изразходя преди наближаващата поредна смяна) и датчикът почна да показва една идея по-високо налягане. И вече не съм склонен да обвинявам ладовския датчик за тия аномалии.
Comment